Chinese kool in de wok

Ook chinese kool blijkt een minder bekende groente in onze streken. Nochtans is het een zeer lekkere groente uit de familie van de kolen zonder de uitgesproken koolsmaak. Zoals de naam al doet vermoeden vindt deze kool zijn oorsprong in China. Ook in de rest van Azië is deze groente zeer bekend. In Korea wordt chinese kool vaak gebruikt als basis voor kimchi. Hierbij een eenvoudig recept voor chinese kool in de wok, geschikt als bijgerecht voor twee personen.

Ingrediënten

  • Een halve chinese kool

  • Kokosolie

  • Teentje knoflook

  • Eetlepel sojasaus

Werkwijze

Versnipper de kool door hem eerst in de lengte te halveren. Snijd hem daarna in dikke repen die je daarna verder versnippert. Hak het teentje knoflook fijn.

Verwarm een scheutje kokosolie in een wokpan. Voeg het fijngesnipperde teentje knoflook toe en laat even bakken.

Strooi de versnipperde kool in de pan en roerbak tot de snippers beetgaar zijn. Dit gaat vrij snel, na 2 a 3 minuten zou je kool klaar moeten zijn. Voeg de sojasaus toe en eventueel zout naar smaak.

Voila! zo simpel is het om deze superlekkere groente klaar te maken ;).

Previous
Previous

Spitskool bereiden

Next
Next

Boerenkoolsoep