Ovenschotel met spitskool

Wij maakten onlangs deze ovenschotel met spitskool, perfect bij het druilerige herfstweer van de voorbije tijd! De kerrie maakt deze schotel helemaal af.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500g aardappelen

  • 400g spitskool (ongeveer een halve spitskool per 2 personen)

  • 1 ui

  • 2 teentjes look

  • 300g gehakt of vegan/vegetarisch alternatief

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 1 theelepel komijn

  • peper en zout

  • eventueel een eitje, boter, melk en nootmuskaat voor de puree (maak dit gerust naar eigen wens)

Instructies:

  • Was, schil en snijd de aardappelen. Kook ze gaar in ruim water met een snuif zout.

  • Verwarm ondertussen de oven op 180°C.

  • Snipper de ui en bak deze 2 minuten in een beetje (olijf)olie. Pers de knoflook en voeg deze toe.

  • Snij de spitskool in fijne reepjes.

  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

  • Voeg de spitskool bij het gehakt en bak mee tot het geslonken is. Nu mogen de kerrie en komijn erbij, samen met peper en zout.

  • Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Maak nu de puree door de aardappelen fijn te stampen. Wij voegen hier altijd wat melk, boter en een eitje aan toe voor een smeuïge puree. Uiteraard ben je hier helemaal vrij in om dit te doen naar je eigen gewoontes! Als smaakmaker gebruiken wij wat zout, flink wat peper en nootmuskaat.

  • Doe nu het spitskool-gehaktmengsel in een ruime ovenschaal en druk een beetje aan. Bedek dit vervolgens met de aardappelpuree.

    Tip: je kan met een vork groefjes maken over de lengte en hier wat paneermeel en/of kaas op strooien. Op die manier krijg je een lekker krokant korstje!

  • Plaats de ovenschotel in de oven voor een 15-tal minuten tot de puree een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Heb je dit recept gebruikt? Laat ons weten hoe lekker het was en stuur ons een foto van het eindresultaat. Smakelijk!

Previous
Previous

Pastinaakfrietjes met rozemarijn

Next
Next

Courgette met parmezaan