Venkelrisotto
Ingrediënten voor twee personen
1 grote of 2 kleine venkelknollen
Boter
Jonge ui
Verse knoflook
150g risottorijst
550ml kippen- of groentebouillon
Parmezaan
Zout en peper
Instructies
Kuis de venkelknol. Je kan wat van het loof gebruiken als garnering. Hak de ui en de knoflook in kleine stukken. Houd de helft van de ui en knoflook opzij.
Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak op een middelhoog vuur tot de groenten gaar zijn. Kruid af met peper en zout.
Maak ondertussen de risotto klaar. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe die je eerder opzij hield. Bak enkele minuten op een middelhoog vuur en voeg dan de risottorijst toe. Laat even meebakken.
Voeg nu beetje per beetje de bouillon toe. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een pollepel gebruiken. Wacht telkens tot al het vocht is opgenomen door de rijst voor je de volgende pollepel bouillon toevoegt. Kruid af met peper en zout. Je kan eventueel een deel van de bouillon vervangen door witte wijn.
Wanneer de rijst klaar is kan je er nog wat geraspte parmezaanse kaas doorroeren. Serveer in een diep bord of een kom. Leg de venkel erbovenop en garneer met het loof.
Heb je dit recept gebruikt? Laat ons zeker weten hoe lekker het was en stuur ons zeker een foto van het eindresultaat. Smakelijk!