Ovengroentjes met warmoes
Ingrediënten
250g (wortel)groenten zoals jonge worteltjes, bietjes, koolrabi, aardappel,…
2 sjalotjes
olijfolie
warmoes
peper & zout
bussel warmoes (de bladeren gescheiden van de stelen, zie spiekbriefje warmoes)
verse salie
Instructies
Verwarm de oven tot 190°C.
Snijd de wortelgroenten en de sjalotjes in gelijkmatige stukjes zodat ze gelijkmatig garen in de oven.
Verdeel de groenten en de sjalotjes over een ovenschaal en sprenkel er een goede hoeveelheid olijfolie over. Kruid af met peper, zout en verse salie. Zet 35 á 40 minuten in de oven.
Snijd de stelen van de warmoes in kleine blokjes en de bladeren in fijne reepjes. Breng een pot water aan de kook en zet het vuur zacht. Voeg eerst de stelen toe en kook een tweetal minuten, voeg de laatste halve minuut de reepjes blad toe. Giet af en spoel even onder koud water.
Meng alles in een grote mengkom. Serveer met een graan zoals rijst, spelt, gort, quinoa,… en feta of geitenkaas. Geroosterde noten gaan ook heel goed bij dit gerecht.
Werk eventueel af met een simpele dressing: meng 100ml olijfolie (extra vierge), 1tl dijonmosterd, 1tl honing, sap een halve citroen en 1 teen knoflook, fijngehakt, werk af met peper en zout. Voeg nog wat fijngehakte verse kruiden toe voor extra smaak.
Heb je dit recept gebruikt? Laat ons zeker weten hoe lekker het was en stuur ons een foto van het eindresultaat. Smakelijk!